Hagyományos kézszárítók karbantartása

A készülék áramtalanítása után távolítsa el a készülék burkolatát a kapott imbuszkulcs segítségével. Egy dörzsfelület nélküli ronggyal, vagy ecsettel segítségével távolítsa el a rárakódott port a készülékről, különös figyelmet fordítva az alaplap és a szellőző nyílások tisztítására, hogy azok átjárhatók legyenek. A ventilátort is portalanítsa. A fűtőszálra csavarodott hajszálakat csipesszel óvatosan távolítsa el. Az automata készülékek infra-érzékelőjét karcmentes anyaggal tisztítsa. Tisztítsa meg a kézszárító alatti falfelületet is.

A külső burkolat tisztításához puha, enyhén nedves rongy és karcmentes, semleges hatású tisztítószer ajánlott. A tisztítószert a készülékről minden esetben el kell távolítani (tiszta vizes, enyhén nedves ronggyal), majd a készüléket szárazra törölni.

Kézbedugós kézszárítók karbantartása

A készülék áramtalanítása után távolítsa el a készülék burkolatát. Ecset segítségével portalanítsa a készülék alján található rácsot, tisztítsa meg a ventilátort mindkét oldalán. Portalanítsa a többi szerkezeti részt és az egész alaplapot. A vízgyűjtő tartályt ürítés után fertőtlenítse. Amennyiben a vízgyűjtő csatorna nyílása eltömődött, vegye le az elülső burkolatot, majd húzza le a csövet a csatornáról és tegye átjárhatóvá. Ha a készülék Hepa-szűrővel rendelkezik, annak cseréje 6-12 havonta ajánlott. A készüléken található infraszemeket karcmentes anyaggal tisztítsa. 

A külső burkolat tisztításához puha, enyhén nedves rongy és karcmentes, semleges hatású tisztítószer ajánlott. Bármilyen vegyszert használ a kézszárítók tisztításakor, ajánlott először egy kisebb, nem feltűnő részen kipróbálni, hogy az biztonsággal használható-e.  A tisztítószert a készülékről minden esetben el kell távolítani (tiszta vizes, enyhén nedves ronggyal), majd a készüléket szárazra törölni.

Rozsdamentes felületek tisztítása

Termékeink kiváló minőségű rozsdamentes acéllemezből készülnek, amely rendeltetésszerű használat esetén – klórmentes környezetben vízzel, szennyezett vízzel, élelmiszerekkel és szerves savakkal 5,5-es pH értékig való érintkezés esetén – korróziómentes, hosszú élettartamú és esztétikus felületet biztosít.

A rozsdamentes felületeket rendszeresen (naponta, vagy a szennyeződés mértékének megfelelő gyakorisággal) ápolni és tisztítani, a karcolódástól, sérülésektől óvni és szellőzésüket biztosítani kell!

A rozsdamentes felület tisztítására bármely karcmentes, lehetőleg klór és származékaitól mentes, semleges vagy enyhén lúgos háztartási tisztítószer (pl. CIF, ZUM) használható. Makacs foltok eltüntetésére meleg ecetet javaslunk. A tisztítást mindig alapos, bő vízzel történő öblítés kövesse! Amennyiben mechanikai tisztítás válna szükségessé, semmiféle fémből készült eszköz nem használható, hanem pl. műanyag vagy természetes szálból készült keféket ajánlunk. A tisztítást mindig bő vízzel végezzük.

A felületeken tilos sósavat, kénsavat, nátronlúgot használni! Még a savak gőzei is – amelyek pl. csempék, padló sósavval történő tisztításakor keletkeznek – árthatnak a rozsdamentes acéloknak. Ha a felületre véletlenül sósav kerül, azt vízzel azonnal, alaposan le kell öblíteni. Tilos a korrózióálló acélt kemény tárggyal, acélgyapottal vagy más olyan tisztítószerrel, eszközzel tisztítani, amely megkarcolhatja, vagy matt fényűvé teheti.