Hagyományos kézszárítók karbantartása

A készülék áramtalanítása után távolítsa el a készülék burkolatát a kapott imbuszkulcs segítségével. Egy dörzsfelület nélküli ronggyal, vagy ecsettel segítségével távolítsa el a rárakódott port a készülékről, különös figyelmet fordítva az alaplap és a szellőző nyílások tisztítására, hogy azok átjárhatók legyenek. A ventilátort is portalanítsa. A fűtőszálra csavarodott hajszálakat csipesszel óvatosan távolítsa el. Az automata készülékek infra-érzékelőjét karcmentes anyaggal tisztítsa. Tisztítsa meg a kézszárító alatti falfelületet is.

A külső burkolat tisztításához puha, enyhén nedves rongy és karcmentes, semleges hatású tisztítószer ajánlott. A tisztítószert a készülékről minden esetben el kell távolítani (tiszta vizes, enyhén nedves ronggyal), majd a készüléket szárazra törölni.

Kézbedugós kézszárítók karbantartása

A készülék áramtalanítása után távolítsa el a készülék burkolatát. Ecset segítségével portalanítsa a készülék alján található rácsot, tisztítsa meg a ventilátort mindkét oldalán. Portalanítsa a többi szerkezeti részt és az egész alaplapot. A vízgyűjtő tartályt ürítés után fertőtlenítse. Amennyiben a vízgyűjtő csatorna nyílása eltömődött, vegye le az elülső burkolatot, majd húzza le a csövet a csatornáról és tegye átjárhatóvá. Ha a készülék Hepa-szűrővel rendelkezik, annak cseréje 6-12 havonta ajánlott. A készüléken található infraszemeket karcmentes anyaggal tisztítsa. 

A külső burkolat tisztításához puha, enyhén nedves rongy és karcmentes, semleges hatású tisztítószer ajánlott. Bármilyen vegyszert használ a kézszárítók tisztításakor, ajánlott először egy kisebb, nem feltűnő részen kipróbálni, hogy az biztonsággal használható-e.  A tisztítószert a készülékről minden esetben el kell távolítani (tiszta vizes, enyhén nedves ronggyal), majd a készüléket szárazra törölni.